Samenwerking en vrijwilligers Aansluiten bij een collectief beheerplan << Terug

Het geeft een meerwaarde om in een collectief samen te werken. Om lokale deskundigen en vrijwilligers bij het beheerwerk te betrekken kunt u informatie (laten) opvragen bij de organisaties van de vrijwilligers, bijvoorbeeld de plaatselijke Vogelwacht of de Agrarische Natuurvereniging.


Zo'n collectief heeft altijd een beheerregisseur en soms één of meer contactpersonen voor speciale zaken (bijvoorbeeld voor inventarisatie van de predatoren). Zorg ervoor dat ieder ook gewaardeerd wordt voor het werk. Het bestuur van de ANV organiseert elk jaar in februari bij de start van het nieuwe seizoen een speciale bijeenkomst. Deze bijeenkomst kan ook gebruikt worden voor het geven van instructies over inventarisatie en monitoring. Aan het eind van het seizoen, in oktober worden de jaarresultaten besproken met alle deelnemers. De opgedane ervaringen leiden dan mogelijk tot nieuwe initiatieven die de kwaliteit en de resultaten van het beheer verbeteren. Ze zijn bovendien nodig om het (noodzakelijke collectief) beheerplan op te stellen. Zo’n plan moet voor 15 december ter goedkeuring aan de provincie aangeboden worden. In december moeten de beheerpakketten per perceel ingebracht zijn in de zogenaamde Toolkit (www.portaalnatuurenlandschap.nl ).

spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Herhaal onderstaande karakters voordat u het formulier verstuurt.
 
Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer

Bekijk ook: