Weidevogelzorg en kennis vergaren Wat zijn alarmtellingen? << Terug

Het succes van het weidevogelbeheer hangt af van het aantal groot (vliegvlug) geworden kuikens. Om erachter te komen hoe succesvol het seizoen was, kunnen zogenaamde alarmtellingen gehouden worden.

Deze tellingen, die minimaal drie keer in het kuikenseizoen (tussen 1 mei en 15 juni) gehouden moeten worden, kunnen weer het beste achterop de tractor of in de auto via een vaste route plaatsvinden. Tel zoveel mogelijk 's ochtends en nooit bij nat weer. De mensen die meedoen aan de inventarisaties en monitoring moeten voordat het weidevogelseizoen begint goede instructies krijgen evenals kaart- en schrijfmateriaal. De beheerregisseur die elke Agrarische Natuurvereniging heeft, kan hierbij behulpzaam zijn. Vogelbescherming heeft een handleiding samengesteld (www.vogelbescherming.nl ). De teldata kunnen het beste afgestemd worden met de andere deelnemers in het werkgebied of zelfs provinciaal geregeld worden door de besturen van de ANV’s samen met de Provincie.

spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Herhaal onderstaande karakters voordat u het formulier verstuurt.
 
Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer