Werken met machines. Werken met mestmachines << Terug

Het uitrijden van vaste strorijke mest geeft geen problemen omdat het (bij voorkeur) vroeg in het voorjaar (februari/maart) gebeurt voordat er nesten zijn. Weidevogels zijn er dan nog niet of de eerste soorten komen net aan. Hetzelfde geldt meestal voor het uitrijden van drijfmest.

Als het weer mesten niet toelaat, ontstaan later in het voorjaar legselverliezen die alleen voorkomen kunnen worden door het tijdelijk oppakken en terugleggen van de legsels. Bij traditioneel uitrijden van ruige mest en drijfmest kan dat als de beheerder zelf genoeg tijd heeft om de nesten te vinden en te merken, eventueel met hulp van vrijwilligers. Drijfmest uitrijden met behulp van de sleepslang na 1 april leidt tot nog meer risico voor de legsels en territoriaschade. En ook daarna als in mei de eerste snede wordt geoogst, is het nog broedseizoen en is het gebruik van de sleepslang af te raden. Op een andere wijze bemesten is dan beter maar denk er altijd aan om later met maaitrappen te kunnen werken. Bemest daarom niet alle percelen in één keer en doseer per perceel. Dit geldt natuurlijk ook bij het gebruik van kunstmest.

spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Herhaal onderstaande karakters voordat u het formulier verstuurt.
 
Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer

Bekijk ook: