Hans en Nick Vinken, Mechelen

De voornaamste bron van inkomsten voor de familie Vinken is de boerderijcamping en de verhuur van vakantiehuisjes. Het accent ligt daarmee meer op toerisme dan op grootschalige agrarische activiteiten.

De natuurmaatregelen van het bedrijf richten zich niet alleen op vogels maar ook op andere typisch Limburgse soorten zoals de vroedmeesterpad en de hazelmuis. Hans en Nick betrekken hun gasten actief bij wat ze doen voor de natuur in de omgeving door het aanbieden van excursies.

Ze lichten de lokale bewoners voor en betrekken ze bij de natuur door informatieavonden en veldexcursies. De jury waardeert de al zeer langdurige inzet van de familie Vinken. Al ruim dertig jaar integreren ze natuur in de agrarische bedrijfsvoering. De ondernemende familie heeft en deelt zeer veel kennis over streekgebonden flora en fauna en is actief in monitoring van onder andere de hazelmuis en vroedmeesterpad. 

Lees meer over Hans en Nick

 

spacer
spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer