Jaring Brunia, Raerd

De jury vindt Jaring een enthousiaste, geslaagde jonge ondernemer die op de goede weg is. Hij is actief bezig de natuur een plek te geven binnen zijn bedrijf.

Met een plas-dras, kruidenrijk grasland en kruidenrijke randen en het bewust niet maaien van stroken om kuikens vluchtmogelijkheden te geven, maakt Jaring het de weidevogels zo goed mogelijk naar de zin. Hier en daar is zijn aanpak wellicht wat experimenteel. 

Hij toont ondernemerschap en haalt zijn inkomen uit meerdere bronnen. Op het bedrijf worden vleespakketten verkocht aan particulieren en aan enkele restaurants. Jaring is actief lid van de Youth Food Movement en toont op die manier zijn maatschappelijke betrokkenheid en inventiviteit.

Door het organiseren van open dagen en het openstellen van zijn bedrijf voor festivals, betrekt hij een divers publiek bij zijn onderneming. Door het geven van gastcolleges op de Hogeschool Van Hall Larenstein aan HBO-studenten toont hij zijn bereidheid kennis te delen met een jongere generatie.

Lees meer over Jaring Brunia

 

spacer
spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer