Marten Dijkstra, Aldeboarn (winnaar van de juryprijs)

Marten en zijn vrouw Linda hebben het gangbare, intensieve bedrijf van zijn ouders omgevormd tot een biologisch, extensief bedrijf met agrarisch natuurbeheer.

Hun speerpunten zijn educatie en andere nevenfuncties waaruit hun grote maatschappelijke betrokkenheid blijkt. Hij scoort hoog op natuurmaatregelen en is zeer ondernemend. Dijkstra heeft op tien ha uitgestelde maaidata, 3 plas-dras-locaties van in totaal meer dan één ha en kruidenrijk grasland. 

De jury waardeert dat het inkomen van Marten en Linda uit diverse bronnen komt, dat verstevigt zijn financiële basis. Naast biologische melkgelden heeft Marten onder meer inkomsten uit het agrarisch kinderdagverblijf van zijn vrouw. Marten is onder meer gastheer en deelnemer van de masterclass natuurinclusieve landbouw van het Living Lab.

Door de gedurfde omschakeling naar biologisch in combinatie met agrarisch natuurbeheer en hun inzet voor de weidevogels en daarnaast hun educatieve nevenfuncties heeft de jury besloten Marten en Linda de Gouden Grutto toe te kennen. Dit is een bedrijf van de toekomst, het bedrijf van de nieuwe generatie melkveehouders in Nederland. Het is bijzonder dat zo’n jonge ondernemer in korte tijd al zo ver komt en een voorbeeld is voor andere boeren in Nederland, alsmede voor studenten van het agrarisch onderwijs die nu nog in opleiding zijn. 

Lees meer over Marten Dijkstra

 

spacer
spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer