Peter Harry Mulder en Eline Ringelberg, Muntendam (eervolle vermelding)

De jury is enorm onder de indruk van de mogelijkheden die Peter Harry Mulder en Eline Ringelberg scheppen voor akkervogels, met name de patrijs.

Hij scoort hoog op zijn getroffen natuurmaatregelen, zoals de brede verschralingsstroken en bloemenranden langs de akkers. ‘Als je in de akkerbouw verbetering van habitat en overlevingskansen van vogels wilt, dan zijn met name de brede akkerranden die Peter Harry Mulder heeft doorgevoerd het enige wat je kunt doen en wat echt resultaat voor de vogels heeft.

Een akkerrand aanleggen kan iedereen, maar zorgen dat deze écht geschikt is voor de vogels op een goed akkerbouwbedrijf is zeer bijzonder en vergt heel veel inzet. Peter Harry en Eline vloggen zeer overtuigend en zijn erg actief richting het publiek.

Ze doen veel wat zowel de breedte als de diepte ingaat. Daarnaast waardeert de jury het feit dat Peter Harry het gehele landbouwsysteem en haar ecologie meepakt in zijn natuurmaatregelen. Zo vinden ze het bijzonder dat Peter Harry veel van zijn percelen minimaal bewerkt met niet-kerende grondbewerking. Een ongelooflijk knappe prestatie. Wat hij bereikt voor de akkervogels is uniek. Zowel de vakjury als het publiek waarderen hun bedrijf als tweede in deze Gouden Grutto verkiezing.

Lees meer over Peter Harry en Eline   

spacer
spacer

Foto’s

spacer

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer