Uit de praktijk

 • Blogs Janna van der Meer

  Janna van der Meer woont samen met biologische boer Sjoerd Miedema in Haskerdijken. Ze heeft haar eigen communicatiebureau en schrijft regelmatig over het boerenleven.

 • Verkiezingen Gouden Grutto 2017

  Deze 9 boeren zijn in het voorjaar van 2017 genomineerd voor de Gouden Grutto, dé prijs van Vogelbescherming Nederland voor natuurinclusieve boeren. Op 7 april 2017 werd de Gouden Grutto uitgereikt aan Marcel Strijtveen en Marten Dijkstra. Samen met de 7 overige genomineerden zijn ze koplopers op het gebied van natuurinclusieve bedrijfsvoering. Lees hier de rapporten van de jury.

 • Natuurinclusieve melkveehouderij: bedrijfseconomische resultaten

  Een grote groep boeren geeft natuur en biodiversiteit bewust een integrale plek in de bedrijfsvoering van hun melkveehouderij. Ondernemers hebben elk hun eigen, unieke verdienmodel ontwikkeld om mogelijk lagere opbrengsten te compenseren. Op hoofdlijnen onderscheiden wij 4 diverse bedrijfsstrategieën om te kunnen boeren met natuur. Deze 4 verdienmodellen vindt u onder dit thema.

 • Blogs Alex Datema

  Alex Datema is voorzitter van BoerenNatuur.nl, de koepelorganisatie van alle 40 collectieven die zich bezig houden met agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Daarnaast is hij melkveehouder in het Groningse Briltil en op zijn bedrijf al jaren bezig met agrarisch natuurbeheer.

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl . Klik hier voor meer informatie over privacy
spacer